понеділок, 13 липня 2015 р.

У МУЗЕЇ ІСТОРІЇ МІСТА КИЄВА ВІДКРИВАЄТЬСЯ ВИСТАВКА ПРО ЛЕГЕНДАРНОГО МИТРОПОЛИТА

У Музеї історії міста Києва (вул. Б. Хмельницького, 7) 15 липня о 16:00 відбудеться урочисте відкриття виставки «Андрей Шептицький (1865-1944). До 150-ліття з дня народження». Про це повідомляють у Департаменті культури КМДА, інформує «Хрещатик».

Основна мета виставки – вшанувати одного з визначних громадських і релігійних діячів України, представника духовної еліти – митрополита Андрея, який своїм життям і діяльністю глибоко вкоренився в культурний простір української землі, зробив неоціненний вклад у боротьбу за зростання національної свідомості та державницького мислення, у розвиток меценатства, підприємництва в Україні.
В основу експозиції виставки увійшли скарби з Музею сакрального мистецтва ім. Антонія Петрушевича Львівської архиєпархії УГКЦ.
Серед численних надзвичайно цінних і цікавих експонатів виставки – речі з родинного дому Шептицьких у с. Прилбичі, що на сьогодні складають збірку «Студіон». Також представлені матеріали з приватної колекції родини Лінинських, подаровані «Студіону» для майбутнього Музею митрополита Андрея.
До експонатів увійдуть мистецькі твори О. Новаківського, М. Бойчука, В. Дядинюка, М. Водзіцької та М. Бутовича, а також сучасних митців, зокрема, Є. Безніска та інших. Перлиною експозиції є унікальна робота Олекси Новаківського – портрет Шептицького під назвою «Український Мойсей».
У рамках виставки планується проведення телемосту «Київ-Львів», участь у якому візьмуть очільники міст, історики, мистецтвознавці, представники УГКЦ та громадські діячі.
Виставка працюватиме до 20 серпня.

Немає коментарів:

Дописати коментар