неділю, 23 вересня 2012 р.

Молитви вечірні

Молитва перша
Господи щедрий і милостивий, довготерпеливий і многомилостивий, вислухай молитву нашу і воньми голосу моління нашого; сотвори з нами знамення на благо; настав нас на путь Твою, щоб ми ходили в істині Твоїй; звесели серця наші, щоб ми благоговіли перед Іменем Твоїм святим. Адже великий Ти єси і твориш чудеса, Ти єси Бог єдиний, і нема подібного до Тебе між богами, Господи, сильний у милості і благий у кріпості, щоб допомагати, й утішати, і спасати всіх, що уповають на Ім’я Твоє святе.
Бо подобає Тобі всяка слава, честь і поклоніння, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
Молитва друга
Господи, в ярості Твоїй не картай нас і в гніві Твоєму не карай нас, але вчини з нами по негнівливості Твоїй, Лікарю і Цілителю душ наших. Приведи нас до пристані, бажаної Тобі, просвіти очі сердець наших на пізнання Твоєї істини, і даруй нам решту нинішнього дня мирну і безгрішну, як і весь час життя нашого, молитвами святої Богородиці і всіх святих.
Бо Твоя – влада, і Твоє єсть Царство, і сила, і слава, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
Молитва третя
Господи, Боже наш, пом’яни нас, грішних і негодящих рабів Твоїх, коли ми призиваємо святе Ім’я Твоє, і не посором нас у сподіванні на милість Твою, але даруй нам, Господи, все, чого просимо для спасіння, і удостой нас любити і боятися Тебе з усього серця нашого, і творити в усьому волю Твою.
Бо Ти благий і чоловіколюбний Бог єси, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
Молитва четверта
Незмовкаючими піснями і неустанними славослов’ями святих Сил Оспівуваний, сповни уста наші хвалою Твоєю, щоб возвеличити Ім’я Твоє святе, і дай нам частку і жереб з усіма, що істинно бояться Тебе і зберігають заповіді Твої, молитвами святої Богородиці і всіх святих Твоїх.
Бо подобає Тобі всяка слава, честь і поклоніння, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
Молитва п’ята
Благословен єси, Господи Боже Вседержителю, що знаєш розум людський, що бачиш, чого ми потребуємо, набагато краще, ніж ми просимо або розуміємо. Сам, Чоловіколюбче Царю, у всьому благий, насити нас множеством щедрот Твоїх, щоб нам бездоганною совістю призивати святе Ім’я Твоє, і не введи нас у спокусу, але ізбав нас від лукавого, і Промислом Твоїм усе, що буде на користь нам, влаштуй.
Бо подобає Тобі всяка слава, честь і поклоніння, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
Молитва шоста
Господи, Господи, Ти пречистою Твоєю долонею держиш усесвітТи довготерпеливий до всіх нас і вболіваєш над злими ділами нашими! Згадай щедроти Твої і милість Твою, навідай нас Твоєю благістю і дай нам і наостанок нинішнього дня уникнути різноманітних хитрощів лукавого, і неушкодженим життя наше збережи благодаттю Всесвятого Твого Духа.
Милістю і чоловіколюб’ям Єдинородного Твого Сина, з Яким благословен єси зі Всесвятим, і Благим, і Животворящим Твоїм Духом, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
Молитва сьома
Боже великий і дивний, що несповідимою благістю і багатим провидінням управляєш усім! Ти і блага цього світу нам дарував, і дав нам запоруку обіцяного Царство через уже дані нам по милості блага! Ти дав нам і в минулій порі нинішнього дня ухилитися од усякого зла; даруй же нам і решту його непорочно довершити перед святою Славою Твоєю, оспівуючи Тебе, єдиного благого і чоловіколюбного Бога нашого.
Бо Ти єси Бог наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.
Молитва восьма
Боже великий і вишній, єдиний, що маєш безсмертя, що у світлі живеш неприступному, що все творіння в премудрості создав, що розділення поклав поміж світлом і поміж темрявою, і поставив сонце, щоб правило днем, а місяць і зорі – щоб правили ніччю, що сподобив нас, грішних, і в сьогочасну пору стати перед лицем Твоїм в ісповіданні і вечірнє славослов’я Тобі принести. Сам, чоловіколюбний Господи, вознеси молитву нашу, як кадило, перед Тобою і прийми її як благовонні пахощі. Подай же нам нинішній вечір і наступаючу ніч мирні, зодягни нас у броню світла, ізбав нас від страху нічного і від усякої загрози, що бродить у темряві. І дай нам сон, який на відпочинок немочам нашим дарував єси, від усякої диявольської примари вільний. Так, Владико всього, благ Подателю, – щоб і на ложах наших каючись, ми споминали вночі Ім’я Твоє і, роздумом про Твої заповіді просвіщаючись, устали в радості душевній на славослов’я Твоєї благости, молитви і моління Твоєму Милосердю приносячи за власні прогрішення і всіх людей Твоїх, яких Ти, молитвами святої Богородиці, в милості навідай.
Бо Ти благий і чоловіколюбний Бог єси, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар