середу, 12 грудня 2012 р.

СТИХИРИ ВЕЧІРНІ ГЛАС 8

Глас 8
На “Господи, взиваю”:
Вечірню пісню і словесну службу* Тобі, Христе, приносимо;* Ти бо благоволив помилувати нас* воскресінням.
Господи, Господи,* не відкинь нас від Твого лиця,* але благоволи помилувати нас* воскресінням.
Радуйся, Сіоне – святине,* матір церков, Божа оселе!* Ти бо прийняла єси перша відпущення гріхів* воскресінням.
Слово, перед віками від Бога Отця народжене,* а в останні часи Воно ж від Несупружної воплочене,* – через розп’яття власновільно смерть перетерпіло* і з давен омертвілу людину спасло* Своїм воскресінням.

Із мертвих Твоє воскресіння славословимо, Христе,* ним бо визволив єси Адамів рід від Адового гноблення* і дарував єси світові, як Бог, життя вічне* і велику милість.
Слава Тобі, Христе Спасе,* Сину Божий Єдинородний,* прибитий до Хреста* і воскреслий із гробу на третій день!
Тебе славимо, Господи,* що добровільно ради нас Хрест перетерпів,* і Тобі поклоняємося, Всесильний Спасе.* Не відкинь нас від лиця Твого,* але почуй і спаси нас воскресінням Твоїм,* Чоловіколюбче.
Цар Небесний з чоловіколюбства на землі явився і з людьми пожив; од Діви бо Чистої плоть прийнявши і з Неї вийшовши з сією плоттю, Він єсть єдиний Син, двоїстий природою, але не іпостассю. Тим-то, воістину уповні Богом і уповні чоловіком Його проголошуючи, ісповідуємо Христа Богом нашим. Його благай, Мати Неневісная, помилувати душі наші.
На стиховні:
Вийшов Ти на Хрест, Ісусе,* що зійшов із небес;* прийшов єси на смерть – Життя безсмертне,* до сущих у темряві – Світло істинне,* до падших – воскресіння всіх.* Просвічення і Спасе наш,* слава Тобі!
Христа славословимо, воскреслого із мертвих;* Він бо, душу і тіло прийнявши,* стражданням їх одне від одного відсік:* тоді пречистая душа до Аду зійшла* і його роззброїла,* у гробі ж тління не побачило святеє тіло* Відкупителя душ наших.
Псалмами й піснеспівами славословимо, Христе,* із мертвих Твоє воскресіння,* яким нас визволив єси від тиранії Аду* і, як Бог, дарував єси життя вічне* і велику милість.
О Владико всіх неосягненний,* Творче неба і землі!* На Хресті постраждавши, Ти мені безстрастя виточив;* погребення ж прийнявши і воскреснувши в славі,* Ти з Собою воскресив Адама рукою всесильною.* Слава Твоєму на третій день Востанню,* яким дарував Ти нам вічне життя* та очищення гріхів,* як єдиний Благоутробний!
Неневісная Діво, що Бога несказанно зачала плоттю, – Мати Бога Вишнього! Твоїх слуг просьби прийми, Всенепорочная, всім подаючи очищення прогрішень: нині, наші благання приймаючи, моли про спасіння всіх нас.
(Переклад майстерні "Трипіснець")

Немає коментарів:

Дописати коментар