пʼятницю, 22 березня 2013 р.

В СЕРЕДУ ПЕРШОЇ СЕДМИЦІ УВЕЧОРІ


В СЕРЕДУ ПЕРШОЇ СЕДМИЦІ УВЕЧОРІ

Самогласний дня. Глас 8.
Стих: Ви́веди із темни́ці ду́шу мою́, * щоб сповідуватися Імені Твоє́му.
По́стячи, бра́ття, тіле́сно, * постімо і духо́вно: * розв’яжімо вся́кі у́зи непра́вди, * розірвімо пу́та наси́льницьких уго́д, * уся́кий до́говір несправедли́вий роздерімо; * да́ймо голо́дним хліб і зли́дарів безприту́льних уведімо в домівки * – щоб прийня́ти нам од Христа́ Бо́га вели́ку ми́лість.

Стих: Мене́ ждуть пра́ведники, * до́ки нагоро́диш мене́.
Постячи, браття, тілесно…

І мученичний.
Стих: Із глибини́ візва́в я до Те́бе, Го́споди; * Го́споди, почу́й го́лос мій.

Якщо́ яка́ чесно́та і якщо́ яка́ похвала́ * – нале́жить вона́ святи́м! * Під мечі бо приклони́ли вони́ ши́ї * – ра́ди Те́бе, що приклони́в Небеса́ і зійшо́в; * проли́ли кров свою́ * – ра́ди Те́бе, що Себе́ зубожи́в і вид слуги́ прийня́в; * смири́лися аж до сме́рти * – убо́гість Твою́ наслідуючи. * Їх же моли́твами, по мно́жеству щедро́т Твоїх, * Бо́же, поми́луй нас.


І господина Йосифа. Глас 2 [подібний «Яко явися»].
Стих: Неха́й бу́дуть ву́ха Твої ува́жливі * до го́лосу моління мого́.
Світлопромінних вас, як бли́скавки, * у ввесь світ Ісус * – ми́сленне воістину Со́нце – посла́вши, * відігна́в ся́йвом ва́шої боже́ственної про́повіді те́мряву полу́ди, * Богови́дці Апо́столи, * і просвіти́в тих, кого́ трима́в лихи́й мо́рок невідання. * Його́ ж і моліте * низпосла́ти і нам просвічення та вели́ку ми́лість.

Інший, його ж. Глас [і подібний] той же.
Стих: Якщо́ на беззако́ння зважа́тимеш, Го́споди, – Го́споди, хто всто́їться, * бо у Те́бе очи́щення є.
Чесно́тами Ілля́, * зійшо́вши на колісни́цю боже́ственну, * по́стом просвічений, * вознісся на висоту́ Небе́сну. * Його́ ре́вно наслідуй, смире́нная душе́ моя́, * і пости́ од уся́кої зло́би, * і за́здрости, і сва́рів, * і соло́дкости теку́чої і сла́сної; * і бо́лю лю́того уни́кнеш * – вічнопа́льної Геє́ни, * вола́ючи до Христа́: * Го́споди, сла́ва Тобі.

Інший, господина Теодора. Глас 5, подібний «Преподобне отче».
Стих: Імени Твого́ ра́ди чека́в я на Те́бе, Го́споди, чека́ла душа́ моя́ на сло́во Твоє́; * упова́ла душа́ моя́ на Го́спода.
Апо́столи боже́ственні, * за світ найтеплі́ші молільники і правосла́вних захисники́, * ма́ючи дерзнове́ння си́лу до Христа́ Бо́га на́шого, * за нас моліться, вас мо́лимо, всечеснії, * щоб ми по́сту благи́й час світло зверши́ли, * і Єдиносу́щної Тро́йці благода́ть прийняли́. * Великопроповідники сла́вні, * моліться за ду́ші на́ші.

І чотири стихири з Мінеї.

Прокімен, глас 5: Ти, Го́споди, захоро́ниш нас і збереже́ш нас від ро́ду сьо́го і повік (Пс 11:8).
Стих: Спаси́ мене́, Го́споди, бо не ста́ло пра́ведного (Пс 11:2).
З книги Буття читання 1:24-31; 2:1-3.

Прокімен, глас 6: Згля́нься і почу́й мене́, Го́споди, Бо́же мій (Пс 12:4).
Стих: Доки́, Го́споди, забува́тимеш мене́ до кра́ю? До́ки відверта́тимеш лице́ Твоє́ від ме́не? (Пс 12:2).
З книги Приповідок читання 2:1-22.

Немає коментарів:

Дописати коментар