вівторок, 26 березня 2013 р.

ДРУГА НЕДІЛЯ ВЕЛИКОГО ПОСТУ - вечірня


ДРУГА НЕДІЛЯ ВЕЛИКОГО ПОСТУ
і пам'ять Святителя Чудотзорця ГРИГОРІЯ ПАЛАМИ, архиєпископа Фессалонітського
В Суботу на ВЕЧІРНІ після 103 псалма стихословимо кафізму Блажен муж. На Господи, я звав, стихири на 10: з Октоїха 6 і з Тріоді 4, глас 2-й:
Якими з повними достойної похвали піснями звеличаємо ієрарха, славу богословія, полум'яно надхненні уста благодаті, чесне пристановище духа, непохитний стовп Церкви, величну красу вселенної, ріку премудрости, світильника світла, ясну зорю, що просвіщає творіння?
Якими квітами пісень увінчаємо ієрарха, оборонця благочестя, противника нечестивости, теплого захисника віри, великого наставника і вчителя, прекрасну ліру духа, золотосяйний язик, джерело багате на струми зцілення вірних, великого і предивного Григорія?

Земнородні, якими устами прославимо ієрарха, учителя Церкви, проповідника божественного світла, небесного повірника Тройці, велику окрасу ченців, прославленого ділами і одкровенням, Фессалонітську похвалу, оселенця на небесах, що живе разом із мироточивим божественним і предивним Димитрієм?
Слава, глас 6-й: Преподобний, преблаженний, святіший отче, пастирю добрий і учениче Архипастиря Христа, що поклав душу за вівці, сам і нині, отче наш, боганосний Григорію, благай у молитвах своїх дарувати нам велику милість.
І нині, Богородичний догматик гласу.
На СТИХОВНІ стихири з Октоїха.
Слава, глас 8-й: Жива мова твоя в навчанні відзивається в ушах сердечних, душі недбалих відживляє і богопроповідними словами твоїми твориться ліствиця, що провадить від землі до Бога. Тому, Григорію чудо Феесалії, не переставай молитися Христові, щоб просвітив божественним світом тих, що шанують тебе.
І нині, Богородичний:
Неневісна Діво, що несказанно Бога зачала тілом, Мати Бога Вишнього, прийми благання рабів Твоїх, Всенепорочна, подаючи всім очищення від гріхів. Нині наші моління приймаючи, молися за спасіння душ наших.
Нині відпускаєш. Трисвяте. Тропар Богородице Діво (тричі).
**
*
Текст за Постовою тріоддю 1976 р.(Видання Консисторії Української Православної Церкви в Сполучених Штатах Америки)

Немає коментарів:

Дописати коментар