вівторок, 26 березня 2013 р.

У НЕДІЛЮ МИЛОСЕРДНОГО САМАРЯНИНА ВВЕЧІР


В ту ж неділю на Вечірні
На Господи, я звав стихир 10: стих, покаянні 4, Тріоді 3, глас 3-й.
Великі подвиги стриманоети в цей час покажімо, вірні, щоб великої слави заслужити, милістю Великого Бога визволені від полум'я геєнського.
Доживши тепер до половини посту, початок божественного життя явно покажімо і досягнути кінця благочесного життя ревно поспішаймо, щоб прийняти втіху безконечну.
Глас 7-й: Доживши до половини цього священного постового подвигу, до майбутнього радісно поспішаймо, щоб сподобитися нам поклонитися Божественним Страстям Христа Бога нашого і зустріти Світле і Святе Воскресіння.

А також із Мінеї 3 стихири. Вхід Світе тихий. Прокимен великий : Не відверни лиця Твого від раба Твого, бо я скорблю, скоро почуй мене, зглянься на душу мою і врятуй її. (Пс. 68, 18-19). із стихами, як і в неділю Сиропусну на тій же Вечірні.
На стиховні, глас 7-й:
Спаситель є близько, Він виноград насадив і робітників покликав. Прийдіть, подвижники посту, приймімо нагороду, Багатий бо Господар і Милостивий: мало попрацювавши, приймімо душевну милість.
Глас 6-й: Підпавши під свавільні помисли, з спокушеним розумом і з розбитою душею, лежав Адам нагий без захисту: не було ще закону, щоб священик вислухав його, ані левіт по закону не зглянувся на нього. І тільки Ти, Боже, врятував його, не від Самарії прийшовши, а від Богородиці народившись. Господи, слава Тобі.
Мученичний: Мученики Твої, Господи, не зреклися Тебе і не відступили від заповідей Твоїх: за молитви їх помилуй нас.
Слава і нині: Богородичний, глас 6-й.
По-архангельському прославмо, вірні, Небесну Палату і Двері істинно запечатані. Радуйся, бо через Тебе прийшов для нас Спаситель всіх Христос, Життядавець і Бог. Сокруши, Владичице, мучителів безбожних ворогів наших, рукою Твоєю, Пречистая, християн Надіє!
Кінець Вечірні звичайний.

Текст за Постовою тріоддю 1976 р.(Видання Консисторії Української Православної Церкви в Сполучених Штатах Америки)

Немає коментарів:

Дописати коментар