вівторок, 26 березня 2013 р.

В НЕДІЛЮ МЯСОПУСНУ ВВЕЧІР


В НЕДІЛЮ МЯСОПУСНУ УВЕЧІР,
На Господи, я звав, співаємо, як звичайно, стихири з Октоїха 3 і з Мінеї святого 3.
Слава і нині: Богородичний.
На Стиховні стихир із Октоїха не співаємо, а лише з Тріоді, глас 8-й:
Полакомились переможені гіркою спокусою, вперше відчули наготу і від Бога вигнані були, але приступімо до покаяння і очиетьмо почуття, до них же захист і чин посту творячи. Надією благодаті серця стверджуючи, не поживами, що ними не користувався Агнець Божий за життя, а спожитий був нами у священну і світоносну ніч Воскресіння, ради нас принісши Себе в жертву, якою запричастив Ученяків на Тайній Вечері і темряву несвідомости знищив світлом Свого Воскресіння.

Стих: До Тебе, що живеш на небесах, підніс я очі мої. Ось, як очі рабів звернені на руки господарів їх, як очі рабині на руки господині її, так очі наші до Господа Бога нашого, доки помилує нас (Пс. 122,1-2)
І знову: Полакомились переможені гіркою спокусою.
Слава: Помилуй нас, Господи, помилуй нас, бо надто зазнали ми зневаги; найбільше натерпілася душа наша від знущання багатих і від зневаги гордих (Пс. 122, 3-4).
І співаємо мученичні на той же глас:
Мученики Господні, ви всяке місце освячуєте і всяку недугу зціляєте, і нині моліться за визволення душ наших від сітей ворожих, благаємо вас.
Слава і нині: Богородичний, на той же глас:
Сили Небесні оспівують Тебе, Благодатна, Мати Неневісна, і ми прославляємо незбагненні родини Твої, Богородице, молися за спасіння душ наших.

Текст за Постовою тріоддю 1976 р.(Видання Консисторії Української Православної Церкви в Сполучених Штатах Америки

Немає коментарів:

Дописати коментар